NyheterPolitik

Jorden i Din Mat Kan Faktiskt Rädda Ditt Liv

Av Justin Chan | 27 July, 2012

I en stad där det finns fler skyskrapor och massiva byggnader än åkermark, är gemenskapsträdgårdar svåra att komma åt. De som har turen att odla några grödor i sina bakgårdar gör sällan det, vilket lämnar miljontals invånare jagande efter bearbetad mat på lokala stormarknader. Vissa produkter innehåller kemikalier som den genomsnittlige konsumenten har lite kunskap om, och vilket gör mer skada än nytta. 

Åtminstone är det vad New York Times tycks påpeka.

Motsatt ledarsidans bidragsgivare, Jeff D. Leach hävdar att inte tillräckligt med uppmärksamhet ägnas åt jorden som används när vi odlar vår mat. Till motsats från den allmänna uppfattningen, säger Leach att jord har mikroorganismer, som vi tycker är skadliga för vår hälsa, kan i själva verket hjälpa våra immunsystem. “Ökande bevis tyder på att den alarmerande ökningen av allergiska och autoimmuna sjukdomar under de senaste decennierna är åtminstone delvis beroende på vår brist på exponering mot mikroorganismer som en gång täckte vår mat och oss”, skriver han. Enligt en ny forskning, kan man återinföra en del av de organismer som finns i vår lera och vatten vilket förhindrar våra immunsystem från överreagera och bidra till vissa kroniska sjukdomar, såsom inflammatorisk tarmsjukdom och multipel skleros. Leach föreslår att vår tendens att äta bearbetade livsmedel har stoppat vårt immunförsvar från att utvecklas korrekt. Då sjukdomar blir mer komplexa, hävdar han att vi måste låta våra kroppar naturligt anpassa sig till de ekologiska förändringar som sker.

“Förstörelsen av våra inre ekosystem förtjänar säkerligen mer uppmärksamhet då den globala populationen löper mage-först in i sorlet av globaliseringen och dess mikrobiella skrubbnings diet” Leach antecknar. “Men viktigare, bör vi allvarligt överväga att göra evolutionsbiologi, en grundforskning för medicin, eller göra dess grundläggande principer obligatoriska för gymnasieutbildning. För närvarande finns de inte. ”

Som kontroversiella (eller snarare så övertygande) som hans pjäs kan vara, har Leach hyllats av vissa för äntligen avslöja sanningen. Karen Washington, bosatt i Bronx och ordförande för New York Citys Gemensamma Trädgårds Koalition, sade att mycket mer behövs göras för att uppmuntra konsumenterna att äta hälsosamt.

“Många av de hälsorelaterade sjukdomar som vi har som är knutna till den mat vi äter, är inte hållbart”, sade hon. “Vi spenderar miljarder och miljarder dollar på dessa hälsoproblem som kan åtgärdas genom den mat vi äter. Vi lägger för mycket pengar på behandling och inte tillräckligt betoning och pengar på förebyggande verksamhet. ”

Ett sätt att förhindra sådana problem, sade Washington, är att främja idén om samhällsträdgårdar. “Om jag har en gemenskap trädgård och urban trädgård, lär jag människor en metod för hälsosam kost”, förklarade hon. Washington har odlat frön i över 25 år, men hon erkände att hon först hade ingen aning om vad de skulle göra. Det var inte förrän hon flyttade till Bronx då hon bestämde sig för att odla ett par frön i sin bakgård. Hon blev snart väldigt intresserad av att odla mat, omvandla en ledig mark tvärs över gatan till en gemenskapsträdgård. Under 1990-talet, då borgmästare Rudy Giuliani försökte auktionera ut flera av gemenskapsträdgårdar, gick hon och andra aktivister i en monter för att skydda dem.

“Jag har hjälpt människor med trädgårdsskötsel”, sa hon. “Jag har rest över hela landet, som aktivist för mat och social rättvisa och verkligen försökt att hejda det onda i hunger och fattigdom i landet och runt om i världen.”

Washington, liksom många förespråkare för urban odling, menar att utbildning är nyckeln till att leva en hälsosammare livsstil.

“Jag tror att vi alla kan vara samvetsgranna konsumenter som börjar med att läsa [mat] etiketter”, sade hon. “Jag berättar för folk om man tittar på ett paket och inte kan uttala det, är något fel. Något som inte bör gå in i ditt system. “

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger