Matfakta

Matfakta: Ruccola

Av Kendall Kish | 8 May, 2013

Namn: Ruccola, Eruca Sativa på latin

Ursprung: Från början odlade man ruccola som en ört i likhet med persilja och basilika runt Medelhavet. Nu används det mer som ett salladsblad. Tekniskt sett är ruccola en del av kålfamiljen och släkt med blomkål, grönkål och broccoli.

Högsäsong: vår och höst

Näringsvärde: Höga värden av A- C och K-vitamin. Ruccola innehåller också lutein vilket är bra för dina ögon och din hud.

Förberedelse: Ruccola har en väldigt distinkt pepprik smak, och är en av favoriterna vid den här årstiden. De yngre, mindre bladen tenderar att ha en mildare smak. Det finns många kreativa sätt att använda ruccola på förutom i din vardagliga sallad. När ruccola tillagas fungerar den ungefär som spenat, så den passar perfekt i risotto och pastarätter. Det är också gott i soppa. Ruccola har en unik smak som passar utmärkt till att göra pesto – perfekt på våren när vanliga örter som basilika inte riktigt har kommit i säsong ännu.

Recept: Ruccolasoppa

Mer om: ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger