Matfakta

Matfakta: Radicchio

Av Kendall Kish | 27 March, 2013

Foto: Kendall Kish

Namn: Italienskt

Ursprung: Radicchio kommer från av cikoria-familjen och är släkt med bland annat endiver. Denna växt kommer ursprungligen från Italien och man har spårat den ända tillbaka till 1400-talet. Även om det finns många varianter av denna bladgrönsak är sorterna Treviso och Verona mest kända. Treviso är rektangulär med spetsig topp och Verona lite mer rund och lik ett kålhuvud. Båda  har vita stammar med mörkröda blad.

Högsäsong: Januari – april

Näringsvärde: Innehåller mycket fibrer, A-vitamin, C-vitamin och kalcium.

Förberedelse: Man äter radicchio rå, ugnsbakad, stekt eller grillad. När den tillagas blir den annars skarpa, bittra smaken mildare och den passar perfekt tillsammans med pasta eller som tillbehör till kött.

Recept: Honung- och senapsglaserad radicchio

Foto: Kendall Kish

Mer om: , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger