Matfakta

Matfakta: Jordgubbar

Av Kendall Kish | 17 May, 2013

Jordgubbar är en av de sakerna vi älskar mest med sommartider. Vad som är så bra med dessa söta små röda juveler är dess mångsidighet. Jordgubbar är ett uppenbart val i desserter, men fungerar också jättebra i sallader, cocktails och smörgåsar. För att förlänga smaken av färska jordgubbar ändå in på hösten kan du prova att göra hemmagjord jordgubbssylt.

Namn: Fragaria ananassa är det latinska namnet för jordgubbar.

Ursprung: Den vilda jordgubben har funnits i århundraden, men den mer vanliga, lite större trädgårdsjordgubben upptäcktes i Chile och Peru av en fransk ingenjör som började odla dem i Frankrike under 1700-talet.

Peak Season: Strawberry peak season varies from region to region, and is the first of the early spring fruits to appear at farmers markets. Peak season for California and Florida harvests are in April and May.

Högsäsong: Högsäsongen för jordgubbar här i Sverige är runt midsommar.

Näringsvärde: Jordgubbar innehåller mycket C-vitamin, fibrer och antioxidanter.

Förberedelse: Ät jordgubbarna inom en eller två dagar efter inköp och tvätta dem bara precis innan du ska använda dem.

Recept: Tacos med jordgubbar, bönor och fetaost

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger