Matfakta

Matfakta: Fänkål

Av Kendall Kish | 4 April, 2013

Namn: På latin heter fänkål Foeniculum vulgare

Ursprung: Fänkål kommer från områderna kring Medelhavet och tillhör persiljefamiljen.

Högsäsong: I Skandinavien är det säsong för fänkål i juli, augusti och september

Näringsvärde: Fänkål innehåller mycket C-vitamin, fiber och kalium

Förberedelse: Välj fast, tung och vit fänkål som inte är bruna eller spruckna. Stängerna ska vara klart gröna och inte vissna. Hela grönsaken är ätbar – den vita delen är god rå och används mest i sallad men kan även rostas, stekas, wokas eller grillas. De gröna stängerna används mest som garnering, eller hackas och används som persilja.

Recept: Sallad med fänkål och apelsin


Mer om: ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger