HälsaTips

Den Bästa Maten För En Vackrare Hud

Av Tawnya Manion | 6 February, 2013

Foto: Fd

Att äta en hälsosam kost med tillräckliga mängder av omega-6, omega-3, vitamin C och E, zink och järn förhindrar tecken på för tidigt åldrande. Enligt forskare vid US National Health and Nutrition Examination Survey, förhindrar omega-6 och vitamin-C rynkor och torrhet som kommer med åldern. Vitamin E, som förser kroppen med antioxidanter, skyddar huden från UV-inducerad fria radikaler. Zink och järn, två mineraler som är viktiga för att upprätthålla en strålande hud, eliminerar död hud och transporterar syre via röda blodkroppar till ytan av din hud som ger dig mer lyster. Slutligen, omega-3 fettsyror bekämpar inflammation.

Denna irritation mot kroppen producerar fria radikaler som bidrar till hängig hud och förlust av kollagen. Ett bra sätt att se till att du konsumerar tillräckligt av dessa vitaminer, är att dricka mer. Smoothies är ett utsökt sätt att få alla näringsämnen du behöver för att upprätthålla en ungdomlig lyster. Varje smoothie recepts serverar en person.

Inside Out Lyster Smoothie. Denna smoothie innehåller maskrosblad som är bra och hjälper levern at avgifta. Avokado innehåller antioxidanter som skyddar huden och kokos vatten för att hålla den hydratiserade. Blanda … 1,2dl blåbär, 1/2 banan, 1,2dl maskrosblad(inga stjälkar), 2dl kokos vatten, 1/4 avokado, 1,2dl is, 2 matskedar honung.

Pina Colada Smoothie. Stress är hudens främsta fiende, så låt denna smoothie ta dig med på en tropisk fantasi semester. Den innehåller kokosmjölk, som har en dålig rykte för att den innehåller höga halter av mättad fett. Men fett om de konsumeras med måtta, hjälper till att hålla huden smidig. Ananas innehåller den stora mängder vitamin-C och hjälper till att läka ärr. Blanda… 1,2 dl ljus kokosmjölk, 1,8dl ananas, 1/2 banan 1,2dl is. Servera med en vanilj bönor och lite kanel.

Fukt Serge Smoothie. Om din hud är torr, dricka denna smoothie och ge lite liv tillbaka till din kropp och hud. Blanda … 1,2dl  gurka, 2 msk färsk mynta 1,8dl mango, 1,2dl vanlig eller vanilj yoghurt, 1,2dl is, 2 msk vatten.

Som ni kan se, den mat du äter är viktig för att hålla huden mjuk, smidig och fri från för tidigt åldrande. Kombinationen av proteiner och fetter som är bra för dig, frukt och grönsaker är alkaliska och hjälper kroppen befria sig från toxiner. Som en extra anmärkning, fungerar alla dessa recept bra som ansiktsmasker också. Bara blanda, applicera rikligt på ansikte och hals, låt sitta i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger