HälsaTips

5 tips till en mer hälsosam livsstil

Av Ayinde Howell | 17 May, 2013

Foto: Janellie s på Flickr
Tips 4: Ät en nyttig lunch.

Sund livsstil är vad alla talar om nu för tiden och att äta veganskt är den nya trenden. Alla vill testa det. Men när man ibland hastar in i en ny diet brukar man glömma vad det är man egentligen ger sig in på. Jag hör folk prata om vad de ska äta och hur mycket de ska träna, och varför man ska äta sojaprodukter istället för mejeriprodukter. Så här är mina topp fem tips till dig som vill testa på en hälsosammare kost.

1. Läs etiketterna
En hel del viktig information finns på etiketten! Till exempel, om sojaprotein eller majssirap är den första eller andra ingrediensen då kan du fatta beslutet utifrån det. Ett tips jag lärt mig: ju kortare ingredienslistan, desto hälsosammare är produkten.

2. Undvik gym-klasser med kombinationsträning
Det jag menar är att en stripp-yoga-pilates eller “Ploxing” förmodligen är precis lika effektiv som en vanlig, hederlig gympaklass. Poängen med att träna är att få pulsen upp och trötta ut sig själv så mycket som möjligt och detta kan du åstadkomma utan en massa nya påhitt.

3. Detox
Detox är en bra metod. Förr gjorde jag en detox varje termin. Nu när jag är äldre och latare måste jag tvinga mig själv till det, men det har alltid gett ett bra resultat. Ha inte brådska att börja och researcha ordentligt innan.

4. Ät en nyttigare lunch
Jag säger alltid att den lättaste måltiden att göra mer hälsosam är lunchen. Det är billigare än middag och du kan välja att gå till den där “nya vegan-restaurangen runt hörnet” eller ta med en hälsosam lunch hemifrån utan att ruinera dig själv. Tricket är att undvika frestelsen att gå till godiaffären på vägen.

5. Se upp för dåliga vanor
Jag är i en ålder där dåliga vanor bildas snabbt, och goda vanor verkar vara svårare att åstadkomma. Det är den del av att vara en vuxen som ingen berättar när man är ung. Lyckligtvis är vetenskapen på vår sida och vi vet att det tar ca 21 dagar att bilda en vana. Så ge dig själv tre veckors övning att börja en hälsosam diet, så kommer du inte misslyckas.

Mer om: , , , ,

Du Kanske Också Gillar:

Nyhetsbrev

Utvalt Recept

Fler recept

Restauranger

Norda
American Table Brasserie and Bar
Kitchen and Table
American Table Café and Bar
Streetbird Rotisserie
Marcus’ Bermuda
Eatery Social Taqueria
Red Rooster Harlem
Ginny’s Supper Club
Street Food
Marc Burger